maanantai 18. kesäkuuta 2012

Virtuaalimatkalle suomalaisen taiteen siivittämänä
Mikko Oskar Oinonen 
(30.6.1883 Pielisjärvi - 30.12.1956 Helsinki)

Oinosen maalauksille oli tyypillistä veden ja vihreän luonnon kuvaaminen. Hän oli tavannut uutta maalaustyyliä edustavan Magnus Enckelin Pariisissa 1914 ja liittynyt niin kutsuttuun Septem-ryhmään. Ryhmälle oli tyypillistä, että sen piirissä keskityttiin soveltamaan rohkeasti sateenkaaren värejä sekä uusimpressionistisia väriteorioita käytäntöön. Kansallisten erikoispiirteiden korostaminen jätettiin puolestaan syrjään. 

Vaikka Oinonen edustikin suomalaisessa taiteessa uutta, niin sanottua puhtaan paletin kautta, liittyi hän aiheidensa puolesta vanhempaan Karjalan kuvaamisen traditioon.

Mikko Oinosen maisematuotannossa keskeiseksi muodostui Vallinkosken kuvaaminen. Hän matkusti Imatran seudulle ensimmäisen kerran vuonna 1938. Tuolloin Imatran koski oli jo valjastettu ja ensimmäisen maailmansodan keskeyttämää Vallinkosken hyödyntämistä suunniteltiin jatkettavaksi.  Virtuaalimatka Vuoksella
Kaikki lähteet internetistä

2 kommenttia:

 1. Matkailu avartaa...virtuaalisestikin. Kiitos seurastasi! Viime vuonna olin Imatran kosken kuohuja katsomassa juuri näihin aikoihin.

  Oikein onnenoloa sinne Pohojammaalle Juhannuksena ja muulloinkin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anjuusa! Kiitos kun viihdyit!

   Aurinko paistelee ja kesäsadekin virkistää..
   Lämmintä kesän jatkoa!

   Poista